Investeren in economisch onzekere tijden. Is vastgoed een veilige oplossing voor mijn vermogen?

Hoe kunt u zich beschermen tegen inflatie. Vastgoed is een solide investering: stijgende waarde, geïndexeerde huurinkomsten en gunstige lage rente bieden een krachtige buffer tegen vermogensdevaluatie.

De nasleep van de Coronabesmetting heeft voor ieder van ons gevolgen. Een inflatie van 10,3% in juli 2022 betekent dat de prijzen van consumentenproducten 10,3% hoger zijn dan in juli 2021. Met andere woorden is uw vermogen op nog geen jaar tijd met zo’n 10,3% gedaald! Maar hoe kan u zich hier op een veilige manier tegen beschermen?

 

Stand van zaken

 

Door de forse prijsstijgingen is een rendement halen dat uw vermogen mee laat evalueren geen eenvoudige zaak. Bovendien zien we dat naast deze torenhoge inflatie de rente nog steeds zeer laag is én merken we dat investeringen op beurzen niet heel stabiel zijn.

Wat betekent dit voor u?

 

Elke crisis biedt uiteraard opportuniteiten. Een hoge inflatie zorgt ervoor dat prijzen in sneltempo stijgen. Zorg er dus voor dat u zoekt naar investeringen die inflatiebestendig zijn.

Waarom vastgoed?

 

Vastgoed is alvast een oplossing om u hiertegen te wapenen. Elk onroerend goed is immers niet meer dan de som van grond, materialen en arbeid. Arbeid en materialen vertegenwoordigen zo’n 70% van de waarde. Laat het nu net deze factoren zijn die meegaan met inflatie. Lonen worden geïndexeerd en materialen volgen de huidige snelle prijsevoluties. Uw investering stijgt dus mee in waarde.

Niet enkel de waarde van uw investering volgt deze prijsevolutie. Ook de huurinkomsten mogen geïndexeerd worden zodat ook deze vorm van rendement uw vermogen verder zal beschermen tegen een snelle devaluatie.

Tot slot speelt de lage rente in uw voordeel bij een vastgoedinvestering. Uw spaargelden verminderen snel in waarde. Wanneer schulden in waarde minderen is dit een opportuniteit waar u met een onroerende investering ten volle gebruik van kan maken. Hoewel dit vaak niet in onze natuur zit. Vandaag zorgt lenen voor extra opbrengsten en een grotere veiligheid in uw vastgoedportefeuille.

Blijf op de hoogte

De financiële omgeving en de betrokken omgevingsfactoren evolueren voortdurend. Onze financiële en vastgoedoplossingen ook. Via onze maandelijkse adviesbrief houden we u op de hoogte van relevante wijzigingen, tips en opportuniteiten.

" " indicates required fields

Name
This field is for validation purposes and should be left unchanged.