6 redenen waarom u vandaag nog moet investeren in Belgisch vastgoed

Lees onze ‘6 redenen om vandaag in Belgisch vastgoed te investeren’, geïnspireerd door het artikel ‘Woning kopen is vandaag duurder dan huren’ van De Standaard (19 april 2023). Ontdek waarom de toenemende vraag naar huurpanden, renovatieverplichtingen, strengere bankvoorwaarden, stijgende huurprijzen, indexaties en dalende rentekosten, en het huis als ouderdomsverzekering uw investering in vastgoed aantrekkelijk maken.

Op 19 april 2023 schreef De Standaard een artikel met de titel “Woning kopen is vandaag duurder dan huren”. Op basis van dat artikel schreven wij onze ‘6 redenen waarom u vandaag nog moet investeren in Belgisch vastgoed’. We sommen ze hieronder even op.

 
Vraag naar huurpanden stijgt continu

Door de hoge rente op woonkredieten bergen heel wat jonge gezinnen hun plannen om een eigen woning te kopen op en blijven ze langer huren. Dit verhoogt voor u (als investeerder) de zekerheid van verhuring en een maandelijks passief inkomen.

Renovatieverplichting

Wie een woning koopt met een slecht energielabel (E of F) moet een extra budget incalculeren voor de verplichte renovatiewerken. Bij Anadyr hoeft u zich daar geen zorgen om te maken. Al onze investeringsprojecten zijn nieuwbouwprojecten en hebben dus een goed energielabel. Dit zorgt er vervolgens ook voor dat uw investering in de toekomst nog steeds goed in de markt zal liggen.

Strengere banken

De banken scherpen hun kredietwaarden steeds meer aan. Dit zorgt ervoor dat steeds minder gezinnen in staat zijn om een modale eengezinswoning te kopen (slechts 32%). Hierdoor gaat het aantal vastgoedverkopen terugvallen, terwijl het op de huurmarkt steeds drukker zal worden. Ook dit zorgt voor een gegarandeerde verhuring van uw investeringsproject.

Stijgende huurprijzen

Door de steeds stijgende vraag naar huurpanden zal in de toekomst de prijs ervan ook enorm toenemen wat voor u als koper/verhuurder zeer interessant en voordelig is.

Toenemende indexaties en dalende rentekost

Indien u het vermogen heeft om een woning te kopen (ter investering) heeft u volgende voordelen nog om rekening mee te houden:

  • De huurprijzen zullen blijven stijgen door de indexaties
  • De rentekost van uw lening daalt jaar na jaar
Huis als ouderdomsverzekering

Een eigen woning is een vorm van ouderdomsverzekering. Wie een woning bezit, moet op zijn/haar oude dag geen huur meer betalen en loopt dan minder risico om in armoede terecht te komen“, aldus Johan van Gompel, Econoom bij KBC.

Blijf op de hoogte

De financiële omgeving en de betrokken omgevingsfactoren evolueren voortdurend. Onze financiële en vastgoedoplossingen ook. Via onze maandelijkse adviesbrief houden we u op de hoogte van relevante wijzigingen, tips en opportuniteiten.

" " indicates required fields

Name
This field is for validation purposes and should be left unchanged.