Bepaal zelf uw rendement door de juiste keuze van financiële structuur

Ontdek waarom vastgoedinvesteringen veilig zijn en een drievoudig rendement bieden. Leer hoe de juiste vastgoedkeuzes en financiële structuur het eindrendement bepalen, met een voorbeeldscenario van 5,5% bruto huuropbrengst en exponentiële waardestijging.

Met een investering in onroerend goed is het uiteraard uw bedoeling om een bepaald rendement te creëren. De grootste veiligheid hierin bestaat enerzijds uit het feit dat vastgoed een basisbehoefte is en altijd nodig zal zijn, anderzijds is het rendement drieledig (huur, meerwaarde en fiscaliteit) waardoor de zekerheid dat uw investering iets zal opbrengen groter is dan bij veel andere investeringsalternatieven.

 

De 2 belangrijkste elementen

 

Het uiteindelijke rendement is uiteraard afhankelijk van een uitstekende selectie van uw investeringsvastgoed. Daarnaast is de keuze van uw financiële structuur vandaag vaak meer bepalend voor uw eindrendement. Afhankelijk van uw doelstellingen is het dan ook nodig om de juiste keuzes te maken in de financiering van uw vastgoedaankoop.

Een voorbeeld:

Appartement van €200.000 heeft bruto huuropbrengst van €8000/jaar:

  • Zonder financiering is dit 4% bruto huuropbrengst
  • Met (bullet) financiering van €150.000 aan 3,5% => €8.000 – €5.250 (Interest) = €4.250.  Dit geeft u 5,5% bruto huuropbrengst op de eigen investering van €50.000

 

Bij verkoop: 

  • Stel de vastgoedmarkt doet het niet goed, 2,5% prijsevolutie per jaar gedurende 15 jaar. De waarde van uw pand is dan €289.659 na 15 jaar.

In een scenario met financiering wordt uw €50.000 na 15 jaar €139.659 (€289.659 – €150.000). Een exponentiële toename van uw eigen investering.

Blijf op de hoogte

De financiële omgeving en de betrokken omgevingsfactoren evolueren voortdurend. Onze financiële en vastgoedoplossingen ook. Via onze maandelijkse adviesbrief houden we u op de hoogte van relevante wijzigingen, tips en opportuniteiten.

" " indicates required fields

Name
This field is for validation purposes and should be left unchanged.