Investeren in Spaans vastgoed: een goed idee? (Artikel Knack Beleggen)

Ontdek waarom onvoorbereide investeringen in Spaans vastgoed vaak tot teleurstellingen leiden en hoe Ceder Invest dit voorkomt. Lees het interview met vastgoedexpert Tom Verbist op 31 mei 2023, gepubliceerd door Knack Beleggen. Leer over de financiële opportuniteiten van investeren in Spaans vastgoed, het onderscheid van Ceder Invest met vakkundige partners, en de impact van stijgende rente op vastgoedverkoop. Verken de voordelen van rendement en gemoedsrust met Ceder Invest in Costa Blanca Zuid.
Onvoorbereid investeren in Spaans vastgoed leidt vaak tot teleurstellingen en irritaties. Daarom werkt Ceder Invest op locatie samen met vakkundige advocaten, gerenommeerde bouwfirma’s en stabiele partners.
 
Publicatie interview met vastgoedexpert Tom Verbist op 31 mei 2023 door Knack Beleggen

Q: Waarom is investeren in Spaans vastgoed een financiële opportuniteit?

A: Los van locatie is investeren in vastgoed altijd een goede keuze. In Spanje zijn er echter nog een aantal extra troeven. Er is natuurlijk de toeristische markt, maar daarnaast ook die van de langetermijnverhuur. De panden zijn er niet alleen goedkoper, je kan ze tevens aanbieden in een context met veel meer vraag dan aanbod. Daardoor liggen de huurrendementen en de return on investment er een stuk hoger. Nu de inflatie veel koopkrachtvluchtelingen creëert, neemt de vraag trouwens nog meer toe.

Q: Hoe onderscheidt Ceder Invest zich van zijn concurrenten? 

A: We zijn geen makelaar voor wie het ophoudt bij de verkoop van een pand. Alles wat daarna volgt, nemen wij ook voor onze rekening. Ter plaatse in Costa Blanca Zuid wonen daarom vijf medewerkers die de taal beheersen en de verhuringen in goede banen leiden. Met het oog op rendement én gemoedsrust, gaan we voorts zowel qua adviesverlening als op vlak van technische ondersteuning een stapje verder en geen vraagstuk uit de weg.

Q: Welke impact zal de stijgende rent hebben op de verkoop van Spaans vastgoed? 

A: Hoewel de kostprijs van een lening niet langer lager ligt dan het huurrendement, zijn leningen aan 4 à 4.5 procent historisch gezien goedkoop: met een inflatie van 6 procent blijft het gratis geld. Dankzij de hogere return on investment in Spanje, weegt de rentestijging bovendien minder op de koopkracht en werkt lenen nog altijd rendement-bevorderend. En de lagere vastgoedprijzen maken een investering er sowieso een pak goedkoper.

Blijf op de hoogte

De financiële omgeving en de betrokken omgevingsfactoren evolueren voortdurend. Onze financiële en vastgoedoplossingen ook. Via onze maandelijkse adviesbrief houden we u op de hoogte van relevante wijzigingen, tips en opportuniteiten.

" " indicates required fields

Name
This field is for validation purposes and should be left unchanged.