Spanje als winterbestemming

Ontdek de ideale combinatie van zomer- en winterplezier bij de aankoop van investeringsvastgoed aan de Costa Blanca. Met 35 nabijgelegen skigebieden, waaronder het populaire Sierra Nevada, biedt deze regio wintersportmogelijkheden op slechts 3,5 uur rijden van Orihuela. Skiën met zicht op zee is hier mogelijk tussen november en april. Voor wie liever de drukte vermijdt, zijn er ook twee kleinere skigebieden op minder dan 4 uur rijden. Na een dagje in de sneeuw kunt u genieten van aangename temperaturen aan de kust, variërend van 16°C in december tot 21°C in april. Een perfecte gelegenheid om zowel op de skipiste als aan het strand of bij het zwembad van uw woning te ontspannen en te herbronnen.

Bij de aankoop van investeringsvastgoed, waar u ook zelf gebruik van wil maken, kijkt u uiteraard naar uw eigen “vakantiewensen”. De Costa Blanca biedt hier het beste van 2 werelden; het is niet alleen de ideale bestemming voor uw zomervakanties, maar u kan er ook genieten van wintersportmogelijkheden!

 

Maar liefst 35 skigebieden

 

Wist u dat Spanje 35 skigebieden telt? Een aantal van deze liggen zelfs niet zo ver van de Costa Blanca. Vertrekt u dus ‘s ochtends vroeg vanuit uw Ceder-woning, dan staat u in de voormiddag al op de latten!

Het skigebied Sierra Nevada, op ca. 3,5 uren rijden van Orihuela, omvat maar liefst 106 km piste en beschikt over 17 liften. Met een hoogte van 2.100 tot 3.282 m is er tussen december en maart sneeuwzekerheid. Dat maakt dat het – zeker in het weekend – dé geliefkoosde skiregio is van Spanjaarden uit o.a. Madrid, Granada en Alicante. Doordat dit gebied zo hoog gelegen is, kan u er vaak al vanaf midden november tot soms eind april/begin mei nog skiën. En, dat skiën doet u er met zicht op zee. Mijdt u liever de drukte? dan gaat u best op een weekdag.

Behalve de Sierra Nevada zijn er nog 2 lager gelegen kleinere skigebieden:

  1. Skigebied Javalambre in de provincie Teruel telt 15 km piste, 7 liften en een hoogte van 1.650 tot 2.000 m. Dit gebied ligt op 3.5 uurtjes rijden van Orihuela.
  2. Skigebied Valdelinares in de provincie Teruel telt 17 km piste, 9 liften en een hoogte van 1.737 tot 1.979 m. Valderlinares is net geen 4 uurtjes rijden van Orihuela.

Beide gebieden bieden voldoende parkeermogelijkheid, restaurants en cafés. De skipistes zijn er betaalbaar en het is er nooit overvol. Ook als gezin met kinderen zijn deze gebieden ideaal voor een dagje sleeën en sneeuwpret.

Gezien deze 2 gebieden lager liggen, is er niet altijd sneeuwzekerheid, ook al worden er sneeuwkanonnen ingezet. Best dus vooraf even checken voordat u de latten in de wagen zwiert!

Doordat het skiseizoen in Spanje van november/december tot ongeveer maart/april loopt, kan u in de kerstvakantie, krokusvakantie én vaak ook nog in de paasvakantie genieten van het wintersportaanbod.

Op het vlak van après-ski houden de Spanjaarden ook op én naast de skipistes vast aan hun traditie van tapas met een drankje en gaat het er minder uitbundig aan toe dan in andere wintersportgebieden, maar sfeervol en gezellig is het er zeker en vast.

 

 

 
Après ski in Monachil tapas
Après ski in Monachil drinks

Genieten van de zon tijdens het winterseizoen

 

Na uw dagje of weekend in de sneeuw kan u aan de kust dan weer genieten van heerlijke temperaturen die (gemiddeld) in december bij 16°C liggen en naar april toe oplopen tot 21°C. (Dit zijn gemiddelden: de reële temperatuur ligt er dus vaak hoger)

Zo kan u zich dus in één vakantie zowel uitleven op de skipiste alsook genieten aan het strand of in het zwembad aan je huis of appartement. Perfect om helemaal te herbronnen!

Blijf op de hoogte

De financiële omgeving en de betrokken omgevingsfactoren evolueren voortdurend. Onze financiële en vastgoedoplossingen ook. Via onze maandelijkse adviesbrief houden we u op de hoogte van relevante wijzigingen, tips en opportuniteiten.

" " indicates required fields

Name
This field is for validation purposes and should be left unchanged.